Bli en psykologinerd!

Som psykologistudenter er vi grunnleggende nysgjerrige på mennesker; hvorfor vi gjør som vi gjør, hvorfor vi sier det vi sier og ikke minst hvordan vi tenker og føler. Dette fikk jeg ikke lære noe om når jeg var elev på videregående skole for nesten ti år siden, og ante derfor ikke hva som skulle møte meg på universitetet. Mange av dere vet i dag mye mer om psykologi enn jeg gjorde.

Dere kommer til å møte et fagfelt som kan virke kaotisk stort og omfattende.Noen forelesere vil fortelle dere fascinerende fakta om psykologi – uken etter viser det seg at det stikk motsatte står skrevet i pensum. Det er få streker under svarene, heldigvis! Utfordringen til dere er å la frustrasjonen over denne tvetydighet bli til nysgjerrighet. Nysgjerrighet til å forske og undersøke, lese og fordype dere – ja, dere må rett og slett bli psykologinerder.

Psykologifagets utrolige mangfoldighet lar deg velge hvordan du vil bruke din nysgjerrighet. Kall det gjerne ansvar for egen læring – bortsett fra at denne gangen stemmer det faktisk. Overgangen fra videregående skole er nemlig ganske tøff – løsningen er å finne sin tilhørighet, både faglig og sosialt. Mitt forslag?

Bli frivillig i en linjeforening.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s